عربي
פסטרמה דבש ופלפל שחור

פסטרמה דבש ופלפל שחור

פסטרמה נהדרת להכנת כריכים לעבודה ולבית הספר. יש ילדים שיעדיפו ללא פלפל שחור בציפוי.
חצי חזה הודו נקבה (קילוגרם) נקי מעור ומשומן
למשרה:
כוס מים רותחים
כף מלח גס
כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
4 שינוי שום קלופות וחצויות
לציפוי:
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
כפית גרגירי כוסברה טחונים
חצי כפית שבבי צ'ילי יבש חריף

אופן ההכנה:

קושרים את חזה ההודו כ- 5 ס"מ פנימה משני קצותיו (בצורה שמחלקת אותו לשלושה שלישים לערך)
מכינים את המשרה:
ממיסים מלח וסוכר במים רותחים ומצננים לחלוטין.
מערבבים בקערה בינונית (נוח בתוך תבנית אינגליש קייק מלבנית שתוכל להכיל את נתח ההודו בצפיפות) את המים עם המלח והסוכר ואת כל שאר חומרי המשרה.
מניחים את הנתח בתוך המשרה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
הופכים כל שש שעות.
מוציאים את הנתח מהמשרה שעה לפני הצלייה (לא שוטפים) ומניחים על רשת התנור.
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הציפוי, ומורחים את הנתח בעזרת מברשת סביב סביב.
מניחים תבנית שתאגור את נוזלי הפסטרמה בתחתית התנור ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים.
צולים את ההודו המונח על הרשת במרכז התנור למשך חמש דקות.
מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, וצולים למשך שעה.
הכי טעים לאכול את הפסטרמה חמה, לצד סלט כרוב חמוץ חם או כל סלט כרוב אהוב עליכם.
ממה שנותר פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות דקות ככל הניתן ומשתמשים לכריכים.
נשמר במקרר למשך ארבעה ימים.
אם הנתח כולו מיועד לפריסה – ממתינים שיתקרר חצי שעה לפני הפריסה.

המתכון מאת לימור לניאדו תירוש

הדפס/י
To top