عربي
פסטרמה חרדל וקפה שחור

פסטרמה חרדל וקפה שחור

חצי חזה הודו נקבה (קילוגרם) נקי מעור ומשומן
למשרה:
כוס מים רותחים
כף מלח גס
כף סוכר
2 כפיות גדושות אבקת קפה שחור
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה
3 עלי דפנה
4 שינוי שום קלופות וחצויות
לציפוי:
2 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
כף שמן זית
כפית פלפל שחור גרוס גס
חצי כפית אבקת קפה שחור

אופן ההכנה:

קושרים את חזה ההודו כ- 5 ס"מ פנימה משני קצותיו (בצורה שמחלקת אותו לשלושה שלישים לערך).
מכינים את המשרה:
ממיסים מלח, סוכר וקפה שחור במים רותחים ומצננים לחלוטין.
מערבבים בקערה בינונית (נוח בתוך תבנית אינגליש קייק מלבנית שתוכל להכיל את נתח ההודו בצפיפות) את המים עם המלח, הסוכר והקפה ואת כל שאר חומרי המשרה.
מניחים את הנתח בתוך המשרה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
הופכים כל שש שעות.
מוציאים את הנתח מהמשרה שעה לפני הצלייה (לא שוטפים) ומניחים על רשת התנור.
מחממים תנור ל 250 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הציפוי, ומורחים את הנתח בעזרת מברשת סביב סביב.
מניחים תבנית שתאגור את נוזלי הפסטרמה בתחתית התנור ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים.
צולים את ההודו המונח על הרשת במרכז התנור למשך חמש דקות.
מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות, וצולים למשך שעה.
הכי טעים לאכול את הפסטרמה חמה לצד סלט כרוב חמוץ חם או כל סלט כרוב אהוב עליכם.
ממה שנותר פורסים בעזרת סכין חדה פרוסות דקות ככל הניתן ומשתמשים לכריכים.
נשמר במקרר למשך ארבעה ימים.
אם הנתח כולו מיועד לפריסה ממתינים שיתקרר חצי שעה לפני הפריסה.

המתכון מאת לימור לניאדו תירוש

הדפס/י
To top